Barcelona värvar Lenglet

Clément Lenglet (t.v.) är Barcelonas nyförvärv. Bild: AP Photo/Miguel Morenatti

Den spanska fotbollsjätten Barcelona fortsätter rusta upp inför kommande säsong. Det senaste köpet är den franska försvararen Clément Lenglet.

Lenglet anländer närmast från Sevilla, där han spelat i ett och ett halvt år. Lenglet har dessutom spelat tio matcher för det franska landslaget.

Barcelona betalade utköpsklausulen på 39,5 miljoner euro fransmannen hade i sitt kontrakt. Lenglets nya kontrakt med Barcelona sträcker sig fem år framöver och har en utköpsklausul på 300 miljoner euro.

– Lenglet, som är vänsterfotad, står ut med sin utmärka beröring och sin kombination av styrka, intelligens och framför allt skicklighet med bollen. Den sistnämnda förmågan kommer med säkerhet att hjälpa honom i ett lag som Barca, där spelet definieras utifrån målvaktens första beröring, beskriver klubben Lenglet i sitt pressmeddelande.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02