Barcelona i storform – ångar på mot semifinal

Barcelonaspelarna firar. Bild: Lehtikuva-AFP/Josep Lago

Wolfsburg föll med 1–2 mot Lyon men höll hoppet vid liv i kvartsfinalerna i Champions League.

Att Lyon, med tre raka Champions League-bucklor i ryggsäcken, var storfavoriter i Champions League-kvartsfinalen mot Wolfsburg är det nog ingen som ifrågasätter.

Samtidigt – att fransyskorna skulle vara så överlägsna i inledningen av reprisen från fjolårets CL-final var det nog få som förväntat sig.

Må så vara att Wolfsburg bjöd Lyon på en del av det tidiga övertaget, inför 17 840 åskådare (rekordpublik för en CL-kvartsfinal på damsidan enligt Uefa).

En fatal hemåtpassning av den vanligtvis så passningssäkra Claudia Neto gav Eugenie Le Sommer ett gratisfriläge som förvaltades till 1–0 efter elva minuter.

Sedan var det kaptenen och fyrtornet Wendie Renard som fick stå helt ensam på en hörna och nicka dit 2–0 i minut 18.

Där och då kändes det som att det här skulle kunna bli en ytterst jobbig afton för svenska lagkaptenen Nilla Fischer och hennes lag.

Men läckaget täpptes igen – och i den andra halvleken skulle dessutom ett blytungt bortamål framåt hittas för de grönklädda.

Viktiga bortamål

Och det var just Fischer som klev fram när det behövdes som allra mest.

Den svenska mittbackens rutinerade huvud nådde en frispark, och gav ett reduceringsmål som kan visa sig bli guld värt i returen i Tyskland nästa vecka.

Hennes rensning framför ett öppet mål och framför ögonen på norska Ballon d'Or-vinnaren Ada Hegerberg i slutminuterna hade också ädelmetallvärde.

Fischer var inte den enda svenska målskytten för kvällen.

Barcelona vann stort

Bayern München och Slavia Prag slutade 1-1 och Bayern får med sig ett viktigt bortamål till returen på hemmaplan, som spelas på onsdag nästa vecka (27 mars).

Segraren i kvartsfinalmötet ställs mot vinnaren av dubbelmötet mellan Barcelona och Lillestrøm i semifinal. Ett dubbelmöte där spanska storlaget Barcelona har ett rejält försprång efter det första mötet i Spanien. 3–0-segern hemma på Mini Estadi bärgades genom bland annat två mål av engelska stjärnan Toni Duggan.

Segraren i matchparet Lyon–Wolfsburg ställs mot vinnaren av mötet mellan PSG och Adelina Engmans Chelsea, där det första kvartsfinalmötet de lagen emellan spelas på torsdag.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning