Barack Obama till Helsingfors i september

Bild: AFP / Lehtikuva/Martin Bureau

USA:s förre president Barack Obama talar på affärsseminariet Nordic Business Forum i den 27 september.

Barack Obama kommer i september till Helsingfors för att delta i affärsseminariet Nordic Business Forum. Obama kommer att intervjuas på scen under evenemangets avslutningsdag den 27 september.

– Han är vår största och viktigaste talare genom tiderna, det är alldeles klart, säger Ville Saarikalle som ansvarar för kontakten med Nordic Business Forums talare.

Det är ännu inte klart vem som kommer att intervjua Obama men diskussionen kommer att kretsa kring framför allt ledarskap.

– Nordic Business Forums kärna är att vi vill vara med om att skapa bättre ledare och bättre ledarskap. Han är en av vår tids mest betydelsefulla ledare och han kan erbjuda våra besökare mycket mervärde inom ämnet, säger Saarikalle.

Evenemangets målgrupp är framför allt företagsledare men arrangörerna hoppas att Obamas medverkan också kan locka besökare från den offentliga sektorn.

Långa förhandlingar

Saarikalle berättar att Nordic Business Forum fört förhandlingar om Obamas medverkan i ett och ett halvt år. Evenemanget försökte bjuda in Obama redan under hans mandatperiod som sittande president men fick ännu då inget svar.

– Vi skickade en officiell inbjudan väldigt snabbt efter att hans mandatperiod tog slut och sedan dess har vi förhandlat om det här. Tidvis har det sett svårt ut eftersom det verkade som att hans beslut kommer väldigt sent och att han kan avboka i sista stund, säger Saarikalle.

Saarikalle vill inte avslöja hur mycket det kostar att ha med Obama som talare på Nordic Business Forum eller jämföra med andra talares arvoden.

– Jag måste vara tråkig och respektera vårt kontrakt, konstaterar han.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning