Bannon ska träffa Sverigedemokraterna

Sverige nästa. Kontroversielle Steve Bannon ska träffa Jimmie Åkesson. Bild: Lehtikuva/Don Emmert

Steve Bannon, tidigare chefsstrateg för USA:s president Donald Trump, kommer till Sverige för att träffa Sverigedemokraterna. Troligen kommer han till Sverige någon gång under våren eller tidig sommar, säger han till Dagens Nyheter.

Steve Bannon säger att "Sverigedemokraterna är några som vi har studerat rätt nära".

– Exemplet Sverigedemokraterna är en läxa för hela världen att studera. De förändrade sitt kärnbudskap utan att förlora sin drivkraft. De har behållit sitt antietablissemangsbudskap samtidigt som de har tagit avstånd från sina nynazistiska rötter, säger han till Dagens Nyheter.

Steve Bannon drev den högerpopulistiska sajten Breitbart innan han utsågs till Trumps chefsstrateg. I augusti i fjol fick han sparken av Trump. Han har även sparkats från Breitbart.

Nyligen träffade Bannon flera högerpopulistiska partier på sin Europaresa och han säger att han planerar flera Breitbartliknande sajter runtom i Europa på ländernas originalspråk.

– Det är något jag tittar på i varje land jag besöker, säger han till DN.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46