Bannon kallar extremhögern "clowner"

Bild: EPA/JIM LO SCALZO

Man skulle kunna tro att Vita husets chefsstrateg Steve Bannon sitter löst, och därför ligger lågt. Men i en intervju med sajten American Prospect, som väcker stort uppseende, tar han bladet från munnen bland annat om extremhögern.

Bannon har pekats ut som ansvarig för president Donald Trumps vacklande förhållningssätt till det dödliga våldet vid en högerextrem demonstration i Virginia.

Bannons relation till Trump uppges vara instabil och i veckan fick han ett ljummet stöd från presidenten. I telefonintervjun med Robert Kuttner, American Prospects redaktör, talar Bannon öppenhjärtigt om närstriden i Vita huset, som har tilltagit efter Trumps kommentarer.

Han talar också föraktfullt om högerxtrema grupper som han själv hjälpte till att nära under sin tid som ledare för sajten Breitbart.

– Etno-nationalism – de är losers. Det är ett marginellt fenomen. Jag tycker att medier förstorar upp det, och vi måste hjälpa till att krossa det, du vet, hjälpa till att krossa det mer, säger han.

– De där killarna är ett gäng clowner.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning