Banksys största tavla auktioneras ut

Litografi av Banksys målning "Devolved Parliament". Originaltavlan är fyra meter bred och är Banksys till storleken största kända tavla. Bild: Armando Franca/AP

Banksymålningen "Devolved Parliament", som föreställer det brittiska underhuset fyllt med schimpanser, går under klubban i London den 1 oktober, rapporterar The Guardian.

Den brittiske gatukonstnären målade tavlan 2009 och auktionshuset Sotheby's tror att den kommer att säljas för mer än 1,5 miljoner pund, motsvarande 1,7 miljoner euro.

"Oavsett var du står i debatten om brexit, är det ingen tvekan om att det här verket är mer relevant nu än någonsin tidigare", säger en representant för Sotheby's till The Guardian.

Oljemålningen är fyra meter bred och är Banksys till storleken största kända tavla.

Auktionen äger rum ett år efter att Banksytavlan "Girl with balloon" strimlades i en dokumentförstörare under en auktion på samma auktionshus.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning