Bandyhallen i Malm – nu saknas bara pengarna

Grönt ljus för tomtreserveringen i Malm. Men nu måste bandyentusiasterna skramla ihop pengarna också.

Planerna har vuxit något i omfång sedan det första utkastet presenterades för idrottsverket i Helsingfors i november 2015 och därmed också kostnadskalkylen. Den 13 500 kvadratmeter stora bandy- och skridskohallen beräknas kosta mellan 10 och 11 miljoner euro. 1500-2000 åskådare skulle få plats på läktaren.

Bandyhallen, som planeras byggas bredvid ishallen i Malm, skulle möjliggöra spel i finska cupen och i ligan på ett trovärdigt och idrottsligt sätt både på senior- och juniornivå. Dessutom skulle det ge en välkommen kick åt landslagsverksamheten. Detta enligt bandyförbundet som tillsammans med HIFK Vesta och Botnia drivit på projektet. För ändamålet har grundats ett bolag, Helsingfors Skridskoarena Ab. Bolaget hoppas på lån från staden och bidrag från Undervisningsministeriet.

Av stadsstyrelsens handlingar framgår att också byggjätten NCC är intresserat av tomten, men nu är det bandyentusiasterna som har första tjing. NCC vill bygga en idrottsplats och bostäder. En kombination av de två ansökningarna utreds i ett senare skede.

Tomtreserveringen gäller fram till den 31 augusti 2018. Reserveringen inte är detsamma som ett löfte att gå med i finansieringen av arenan, enligt stadsstyrelsen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00