Bambubron byggs upp varje år

Bambubron över Mekongfloden byggs upp varje år under torrperioden för att tas ned igen vid regnperioden.Bild: Adobe Stock

Varje år byggs en drygt en kilometer lång bro i bambu över Mekongfloden mellan staden Kampong Cham och ön Koh Paen i Kambodja.

Varje år byggs en drygt en kilometer lång bro i bambu över Mekongfloden mellan staden Kampong Cham och ön Koh Paen i Kambodja. Strax före regnperioden maj till november monteras den ned igen.

Förfarandet har ägt rum i flera årtionden, med uppehåll för inbördeskriget (1975–79). Den innehåller cirka 50 000 bambupinnar och är länken till de tusen familjer som bor på ön. Bron är så stark att den klarar cyklar, motorcyklar, bilar och till och med lastbilar. Sedan en tid har en betongbro byggts en bit därifrån, men det hindrar inte byggandet av bambubron, samtidigt som oron finns att traditionen ska dö ut.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00