Balotelli klar för Berlusconis lag

Mario Balotellis nya klubbadress är Monza i Serie B. Bild: Arthur Mola/Lehtikuva

Sex månader som klubblös fick räcka för Mario Balotelli.Den kontroversielle fotbollsstjärnan är klar för Serie B-nykomlingen Monza –där Silvio Berlusconi är ägare och president.– Detta är den absolut sista chansen för Mario, sade agenten Mino Raiola till Gazzetta dello Sport.

Den forna supertalangen Mario Balotelli har hittat en ny klubb. Efter att ha varit klubblös sedan han lämnade Brescia i somras har 30-åringen nu signerat ett halvårskontrakt med Monza, nykomlingar i Serie B.

– Jag hade ett rejält snack med Mario och sade att detta är den absolut sista chansen för honom, sade hans agent Mino Raiola.

Logisk flytt

Det som kan tyckas som ett udda val är egentligen ganska logiskt. Ägare av klubben är Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi och sportchef är Adriano Galliani – personerna som en gång i tiden tog honom till Milan.

– Presidenten (Berlusconi) är glad, han gav mig tummen upp till Balotelli-värvningen. Han har accepterat en lägre lön baserad på hans prestationer, sade Galliani till Gazzetta dello Sport.

Raiola tog ingen agentavgift för övergången, och hoppas att Balotelli kan hitta sig själv igen.

– Jag älskar verkligen Mario, han har unika fysiska och tekniska kvalitéer. Jag ser inte varför han inte kan bli ännu bättre, han är bara 30 år, säger Raiola.

Brokig historia

Balotelli, som bland annat spelat för Liverpool, Manchester City och Inter, vann 2010 priset som Europas största talang (Golden Boy Award). Hans aktioner utanför plan har ofta överglänst hans sportsliga prestationer, och många anser att han aldrig blev den spelaren som många trodde.

– Jag trodde han skulle vara bland de bästa i världen nu, sade Andrea Pirlo till Eurosport 2016.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning