Bale stolt trots förlust – i sista landskampen?

Gareth Bale och Wales föll i åttondelen mot Danmark. Bild: AFP / Lehtikuva / Koen Van Weel

I år efter år har Gareth Bale skapat stjärnglans och framgång för Wales. Nu gick det inte längre – och kanske är landslagskarriären över.

Som så många gånger förr var det Bale som gjorde det offensivt för Wales, även i EM-åttondelen mot Danmark.

Ett fräsande skott i tionde minuten, snabbt följt av ett par halvlägen och bra passningar gav walesarna hopp om att kunna upprepa succén från EM 2016.

Men sedan sprack allt med Kasper Dolbergs dubbla mål – och på övertid blev det inget vackert slut för Wales med en utvisning på Harry Wilson och gult kort till Bale för en sarkastisk applåd till domaren.

Efteråt var han ändå stolt över laget.

– Killarna är frustrerade och arga, men jag föredrar att vi åker ut på ett sådant sätt, med skrik och sparkar, i stället för att bara lägga oss ned och inte göra något, sade Bale till BBC efter matchen.

– Vi missade en möjlighet, men vi kan inte skylla på att killarna inte försökte. Jag är fortfarande så stolt över dem, sade lagkaptenen.

Fast frågan om vad som händer nu ville han inte svara på. Bale har tidigare antytt att han kan komma att avsluta landslagskarriären i och med årets EM. När BBC ställde frågan efter Danmarksförlusten valde han dock att bara gå iväg och lämna intervjun.

Den nu 31-årige Bale debuterade för Wales som 16-åring 2006 och har gjort 96 matcher och 33 mål för landslaget.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skräddarsytt drömhem uppfyllde alla önskemål och höll budgeten

Mer läsning