Bahta avstår Sverigekampen

Meraf Bahta löper inte i Tammerfors. Bild: Olivier Morin

Den dopningsmisstänkta löparstjärnan kommer inte till Tammerfors.

Löparstjärnan Meraf Bahta väljer bort Sverigekampen i Tammerfors i helgen. Anledningen är att hon prioriterar Diamond League-finalen i Zürich på torsdag.

– Förra året kom Meraf direkt från Diamond League-final och dubblerade på 800 och 10000 meter i Finnkampen. Men i år känner hon sig osäker på sin form utifrån den mentala press som hon fortfarande upplever, och väljer att fokusera på Zürich. Det har vi förståelse och respekt för, säger förbundskapten Karin Torneklint till Svenska friidrottsförbundets webbplats.

Meraf Bahta misstänks för brott mot dopningsreglerna efter missar i vistelserapporteringssystemet. Hon riskerar att bli av med sitt EM-brons på 10 000 meter i Berlin.

Här hittar du hela Sveriges trupp.

HBL-SPT-TT

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning