Baconlindad kyckling med brieostfyllning

Ladda kycklingen med brieost innan stekning eller grillning.Bild: TT

Kycklingfilé är lättlagad, men många missar smaken. Kycklingfilé smakar just ingenting, så här gäller det att krydda på alla tänkbara sätt.

Till 4 personer, 30 minuter

4 kycklingfiléer

100 g brieost

1 paket bacon, ca 145 g

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till salsan:

1 röd paprika

1 grön paprika

1 liten rödlök

2 dl chilisås på tomatgrund

1 vitlöksklyfta

Att äta till:

ris eller stekt nypotatis

bearnaisesås

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Skär röd och grön paprika i små tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda allt med chilisås och riven vitlök. Ställ svalt.

2. Snitta upp kycklingfiléerna i sidan ungefär som korvbröd. Fyll med brieost och tryck ihop lätt. Linda ett par skivor bacon runt varje filé.

3. Bryn köttet runtom i lika delar smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och peppar och efterstek under lock på låg värme i knappt 10 minuter.

4. Servera med ris eller stekt nypotatis, sallad och salsan. Om man vill även med en klick bearnaisesås som smakmässigt går väldigt bra ihop med paprikasalsan.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00