Backhopparen Aalto skadade vristen

Antti Aalto. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Antti Aalto tvingas inleda ett rehabiliteringsprogram.

Finlands främsta backhoppare Antti Aalto missar de första deltävlingarna i världscupen efter att ha vrickat foten i en volleybollmatch. Två ledband har gått av i hans högra vrist. Han inleder direkt ett rehabiliteringsprogram med landslagets fysioterapeut Janne Karppinen. Hela säsongen ska inte vara i fara.

– Ingen orsak till panik. Jag har tränat bra i sommar. Jag tävlar då vristen är i skick, säger Aalto.

Aalto var överlägset bäst av finländarna förra säsongen med sin 25:e plats totalt i världscupen. Världscupen kör i gång i Polen 23-24.11. Följande helg fortsätter världscupen i Ruka.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning