Bach på elgitarr

Bild: Pressbild

Jazz eller klassiskt? Ingen vet, men Bach på elgitarr svänger, trots att musiken inte på något sätt är uppjazzad.

Jazz/Klassiskt

Ivo Sillamaa, Jaak Sooäär

Bach

(AVA Muusika)

Ivo Sillamaa är klassisk pianist och Jaak Sooäär jazzgitarrist. Nu har dessa estniska herrar gjort en skiva på vilken de spelar Bach, bland annat kammarmusik och ett orgelverk. Skall man kalla detta jazz eller klassiskt? Vem vet.

Men man behöver knappast bry sig om det, eftersom det låter bra. Musiken är inte på något sätt uppjazzad, varken med extra toner eller swingrytmik. Men ändå svänger det tidvis.

Särskilt violinsonaten i c-moll (BWV 1017) och flöjtsonaten i C-dur (BWV 1033) uppenbarar hur tidlös denna musik är. Det är intressant att höra hur seklerna möts på ett magiskt sätt då violinen eller flöjten byts ut mot en elektrisk gitarr (troligen en Fender Stratocaster). Plankans tunna sound sitter bra i barockmusiken.

Jan-Erik Holmberg

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03