Kapten Hiirikoski efter semifinalförlusten: "Vi ska njuta av att få spela tillsammans en sista gång här i VM"

Finland kunde inte upprepa bragden från hemma-VM för två år sedan utan förlorade semifinalen mot USA och får nöja sig med att spela om bronset mot Schweiz.

USA var för starkt i semifinalen i ishockey-VM.
Filip Saxén
31.08.2021 09:53 UPPDATERAD 31.08.2021 10:07
För två år sedan besegrade damlejonen Kanada i semifinalen och var sensationellt nära ett historiskt VM-guld då ishockey-VM avgjordes på hemmaplan.
Då VM i år avgörs i hockeyns hemland Kanada får Finland nöja sig med att vara tillbaka i den bekanta rollen som turneringens tredjebästa lag.
Damlejonen förlorade semifinalen mot USA med 3–0 vilket betyder att de tre matcherna mot USA slutade i två förluster och noll gjorda mål medan laget förlorade mot Kanada med 3–5. I matcherna mot de övriga blev det segrar och inga insläppta mål.
Men lagkaptenen Jenni Hiirikoski lovar att det är ett taggat lag som åker in på isen i bronsmatchen och att besvikelsen efter semifinalen är borta då pucken släpps i isen.
– Medalj motiverar alltid. Det är en fantastisk möjlighet för oss att få en bra avslutning på en lång tid tillsammans. Jag är säker på att alla kommer att kunna njuta av att vi får spela tillsammans en sista gång, säger Hiirikoski inför bronsmatchen mot Schweiz.
Hiirikoski sade att laget inte var tillräckligt bra i specialsituationerna i semifinalerna och inte heller spelet framför målen var på tillräckligt hög nivå för att kunna besegra USA.
– Vår nivå har kanske inte varit jämn hela tiden. Men vi har kämpat mycket bra i varje match och med tanke på att många i laget aldrig mött motstånd av den här kalibern måste vi vara nöjda med hur vi presterat i turneringen, säger Susanna Tapani.

Bronsmatchen mellan Finland och Schweiz spelas på tisdag kväll klockan 22.30.

ANDRA LÄSER