Pangstart på hemma-FM: dubbelmedalj för Akilles Green Teams cyklister

Akilles Green Teams unga cyklister såg till att föreningens medaljkonto öppnades redan i de första starterna i FM i landsvägscykling.

Akilles Green Teams Jaakko Sillankorva körde hem FM-silver i tempoloppet i U23-kategorin före föreningskompisen och bronsmedaljören Leevi Kervinen.
Akilles Green Teams cyklister hade höga förväntningar inför öppningsdagen i FM i landsvägscykling. De förväntningarna möttes då Jaakko Sillankorva och Leevi Kervinen knep medaljer i U23-klassens tempolopp.
Teamkompisarna var ytterst jämna då endast två sekunder skiljde dem åt efter 40 kilometer på de kulliga vägarna i Kerko. Segern gick till totalt överlägsna Markus Knaapi som också körde hem segern i herrklassen. Knaapi var drygt två minuter snabbare än Akillesduon och vann också tvåan i herrklassen med över en minut. Akilles fina lagprestation fullbordades av Patrik Arola som kom fyra.
– Det var ett tufft lopp, vinden var utmanande då man måste tajma sitt cyklande rätt. Det blev inga överraskningar på grund av vindpustar men nog funderade jag lite att hur det går då man i slutet körde med med dimmigt huvud i sextio kilometer i timmen in i en kurva utan att se vad som finns bakom den, säger silvermedaljören Sillankorva efteråt.
– Silvermedaljen är helt bra sett till att det bara är tredje gången jag kör med tempocykeln i år. Förberedelserna var inte de bästa möjliga. Och inte hade det varit hela världen om jag förlorat åt Leevi. Själv hade jag velat vara närmare herrklassens tre bästa. Men inte i dag, fortsätter Sillankorva som hade en minut upp till tredjeplatsen bland herrarna.
Kervinen, som kör sitt första år i U23-kategorin, var lite besviken på grund av den knappa förlusten mot teamkompisen. Men bara lite.
– Det var en ganska bra tävling. Att bli två sekunder från Jaakko är lite tråkigt men som tur är han i samma team så det svider inte så illa. En tredjeplats är helt kul, säger Kervinen.
– Målet var en andraplats. Jag visste att man inte kan slå Knaapi. Men snabbare än så här gick det inte. Jag tröttnade lite på slutet.
Duon ställer upp i söndagens linjelopp med en klar målsättning.
– Jag jagar segern, säger Sillankorva.
– En podiumplats i U23, säger Kervinen.
ANDRA LÄSER