Värdefull tomt framför Bilhuset kan få ny byggnad – turistbussarna kan förvisas på nytt

Ett byggbolag gav upp tanken på att bygga något framför Bilhuset i Kampen. Nu är nästa aktör intresserad av platsen, där det står bussar sommartid.

Det finns 15 parkeringsplatser för bussar framför Bilhuset. De ska sannolikt bort. I stället vill man bygga ett nytt hus här.
Sofia Holmlundsofia.holmlund@hbl.fi
04.02.2023 13:22
För de flesta helsingforsare är Södra Järnvägsgatan bara en gata man snabbt passerar. Speciellt i den hårt trafikerade korsningen till Runebergsgatan.
Här, rätt framför Bilhuset, brukar turistbussarna stå på rad under den varma årstiden. De blev förvisade hit efter att de som bor vid Tempelplatsens kyrka klagat på bussarna som parkerade på de små gatorna i närheten.
Men nu kan bussarna bli förvisade igen.
Försäkringsbolaget LokalTapiola vill genom sitt dotterbolag Kiinteistö Oy Runskivuori bygga ett nytt hus på parkeringsplatsen. Sannolikt ordnas en arkitekturtävling för tomten.
Runskivuori och LokalTapiola äger flera av tomterna eller byggnaderna i Bilhuskvarteret.
Helsingfors stad kräver att minst 85 procent av den nya byggnaden är affärslokaler. På gatunivå måste det finnas butiker. Det är inte tillåtet att bygga bostäder här.
Det nya huset får ha en bruttoyta på minst 6 000 kvadratmeter. Det går också att föreslå en underjordisk anslutning till cykelvägen Banan, som ligger nedanför Bilhuset.
Under sommarsäsongen brukar bussarna som tar mängder av turister till Tempelplatsens kyrka parkera här.

”En ful skåra i stadsbilden”

Tidigare hade byggbolaget SRV stora planer för tomten och för hela Banan. Projektet gick under namnet Urbaana där bostäder, butiker och nya promenadstråk ingick.
Men kritiken mot Urbaana var bland annat hård bland invånarna i Tölö, och SRV valde till slut att begrava projektet sommaren 2021.
I fjol samlade staden in kommentarer från invånarna om Bilhuskvarterets framtid. Det kom in över 200 svar. Många upplever att kvarteret är både dystert och trist.
En del vill att tomten bebyggs, medan andra önskar att byggandet är småskaligt och att staden gör om tomten till en park med ett utegym, kafé och offentlig konst.
Så här skriver en invånare:
”Området kring Banan är alltför glest byggt. Det är trivsamt och bakgårdsaktigt. Synd att tidigare förslag att förena Kampen med Tölö har röstats ner på grund av Tölöbornas motstånd. Att bygga på den här tomten är ett steg i rätt riktning, att minska på en ful skåra i stadsbilden.”
När Bilhuset stod klart 1958 var det en av Helsingfors mest moderna affärsbyggnader. Det var bland andra bilföretagen Korpivaara och Veho, importören Trans-Meri, reklambyrån Taucher samt bageriföretaget Primula, som lät bygga Bilhuset. Arkitekterna hette Eino Tuompo och Veli Valovirta.
Området runt Bilhuskvarteret är i förändring.
I grannkvarteret har Tennispalatset varit till salu en tid.
Och snett mitt emot bussparkeringen renoveras ett hus på Norra Järnvägsgatan 21. Där höll den finska handelshögskolans studentkår till tidigare. Efter renoveringen kommer bland annat matleveransföretaget Wolt att flytta in.
Och på andra sidan av Bilhuset, framför Kampens metrostation, kommer en massiv ny vårdcentral att börja byggas i år.
Stadsstyrelsens näringslivssektion kommer att behandla tomten vid Bilhuset på sitt möte på måndag.

ANDRA LÄSER