Kaffe ger smak åt bacon och bönor

Kaffe serveras med eller utan mjölk – så är vi finländare vana att avnjuta de härligt doftande bönorna. Man kan också bredda konceptet och blanda kaffe i vinägersåsen, glassen eller i marinaden. Här prövar vi kaffe på bacon och som krydda i bönsåsen.

Köksmästare Jarkko Lindroth på restaurang Latva har i samarbete med Paulig skapat en kaffedoftande meny. Flankstek är en läcker köttbit om man tillreder den på rätt sätt.
Petra Miettinen
14.02.2019 14:09 UPPDATERAD 14.02.2019 14:10
När kaffe- och kryddkoncernen Paulig ordnar kockskola tillsammans med köksmästare Antti Ahokas på restaurang Latva i Helsingfors är det föga överraskande att företagets Santa Maria-kryddblaningar förekommer i varje recept. Men receptkreatören har också framgångsrikt lyckats blanda kaffe i flera maträtter och åstadkomma en ny spännande smakpalett.

ANDRA LÄSER