Unga britter lockas att ta vaccin via dejtingappar

Dejtingsugna britter kan locka till matchning med att de har blivit vaccinerade då flera dejtingappar nu gör gemensam sak med hälsovårdsmyndigheterna.

Tinderanvändare i Storbritannien kommer att kunna pynta sina profilbilder med budskap om att de har blivit vaccinerade. Arkivbild.
Hälsominister Matt Hancock bekräftade på söndagen att vaccinen den här veckan blir tillgängliga för personer under 30 år.
Flera dejtingappar samarbetar med myndigheterna för att få fler unga britter att ta sprutan, och användare kan bland annat pynta sina profilbilder med budskap om att de är vaccinerade. Användarna kommer även att belönas med rabatter och bonusar om vaccinbudskapet förs vidare.
Vaccinminister Nadhim Zahawi säger att han är "glad över samarbetet med dejtingappar för att öka vaccinintaget över hela landet".
Trots att de vänder sig till dejtingsajter för att få hjälp, har den brittiska regeringen inte formellt gett grönt ljus till lättade rekommendationer gällande just dejting under pandemin – uppmaningen att man ska vara försiktig med kontakter utanför familjen kvarstår.
Hittills har över 27 miljoner människor fått två vaccindoser i Storbritannien och mer än 40 miljoner har fått en dos.

ANDRA LÄSER