Man misstänkt för dråp på två kvinnor släppt ur häktet – anhållen på nytt

Mika Moring, misstänkt för brott mot liv på två kvinnor, har släppts ur häktet. Han anhölls ändå omedelbart av polisen, misstänkt för ett annat brott.

Mika Moring har enligt polisen kört kvinnor runt i Finland och övernattat eller slagit läger med dem, ofta på avlägsna platser. Senast har han rört sig med denna bil.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
20.12.2022 09:40
Tidigare i december gick Helsingforspolisen ut med att den misstänker den 51-åriga Mika Moring för dråp på en kvinna som försvann i höst. Han är också misstänkt för att ha tagit livet av en annan kvinna. Hon försvann för tre år sedan.
Polisen misstänker dessutom att fler kvinnor kan ha utsatts för vålds- och sexualbrott av honom.
Mannen har varit häktad, men släpptes på måndagen fri enligt tingsrättens beslut.
Direkt efter detta anhöll polisen honom, misstänkt för ett annat brott. Vad det handlar om vill Helsingforspolisen enligt ett pressmeddelande inte i det här skedet uppge.
Polisen vill inte heller kommentera frigivningen av honom. Förundersökningen av det misstänkta brottet mot liv fortsätter, enligt förundersökningsledaren, kommissarie Mari Päivärinta i pressmeddelandet.
Polisen har uppmanat personer som har rört sig med Moring att ta kontakt och har därför gått ut med hans namn. Det är även därför som HBL har publicerat namnet.
Helsingforspolisen vill också ha tips om den senast försvunna kvinnan, Katja Miinalainen.

ANDRA LÄSER