Polisen grep 17-årig elev efter skolskjutningen

Åtta personer har skadats i en skjutning på en skola i franska Grasse, enligt inrikesdepartementet. En person har gripits – enligt en poliskälla rör det sig om en 17-årig elev.

Panik. Skräckslagna elever avlägsnade sig från skolan efter dådet.
TT-AFP-Reuters
16.03.2017 15:23 UPPDATERAD 17.03.2017 10:32
De skottskadade personerna fördes till sjukhus. De övriga fem sköttes om för lindriga skador som de fick när panik utbröt vid skjutningen.
En beväpnad 17-årig elev greps av polisen. Han är inte känd för polisen sedan tidigare och ser ut att ha handlat ensam, trots de första rapporterna om att en andra angripare var på fri fot.
Gärningsmannen var beväpnad med ett gevär, två handeldvapen och två granater.
Enligt myndigheterna ser det ut som om han hade psykiska problem. Myndigheterna behandlar inte fallet som en terrorattack.
Rektorn och två andra personer skottskadades. De uppgavs inte ha livshotande skador.

Panik utbröt

Panik utbröt i skolan vid skjutningen och en del elever flydde till en supermarket i närheten. Rykten spreds snabbt om en attack. Skolorna i staden låstes omedelbart och regeringen skickade ut en varning i invånarnas mobiltelefoner.
Skräckslagna föräldrar uppmanades att inte närma sig skolan medan specialstyrkor gick in för att säkra området.
Premiärminister Bernard Cazeneuve avbröt ett besök i norra Frankrike och flög till Grasse i helikopter. Även undervisningsminister Najat Vallaud-Belkacem sade att hon genast reser till Grasse.
Skjutningen inträffade på gymnasiet Alexis de Tocqueville, som har ett gott rykte och specialiserar sig på naturvetenskap.
Den lilla staden Grasse med 50 000 invånare ligger 40 kilometer från Nice på franska rivieran.

ANDRA LÄSER