Norsen inleder med munskydd också på skolgården i årskurs 6–9

Elever och föräldrar har fått information om att munskydd gäller även på skolgården i Grundskolan Norsens årskurser 6–9. Enligt rektorn Ann-Britt Bonns inleds hösten så för säkerhets skull, ifall det inte går att hålla avstånd.

13.08.2021 16:00
Munskyddsrekommendationen gäller som tidigare efter skolstart, och omfattar årskurs 6 och uppåt. I Grundskolan Norsens infobrev nämns att det dessutom gäller på skolgården.
Enligt rektor Ann-Britt Bonns beror det på att rekommendationerna kan tolkas på olika sätt då det gäller situationer där det inte är säkert att man kan hålla avstånden.
– Vi startar upp så här, och så får dagarna visa, säger Bonns.
– Vi har många elever och skolgården är inte så stor. Det är alltså en säkerhetsåtgärd. Det är också för att man ska sätta på sig munskydden innan man kommer in i byggnaden.
I Helsingfors gäller munskyddsrekommendation för alla från och med 12 års ålder då man vistas inomhus utanför hemmet, och i vissa fall också utomhus, som på evenemang. Dessutom rekommenderas det i andra situationer "där det inte går att hålla avstånden". I skolorna gäller munskyddsrekommendationen från och med årskurs 6. Staden bjuder på munskydd.

ANDRA LÄSER