Neymar: "Jag betedde mig som en idiot"

Matchen mellan PSG och Marseille är inte över än.I ett öppet brev på i sociala medier vidhåller Neymar sin rasismanklagelse – men ångrar sin knytnäve."Han var en idiot, jag betedde mig också som en idiot", skriver Neymar.

Neymar blev utvisad i "Le Classique" för ett slag mot en spelare i Marseille, men anklagar motståndaren för rasism.

Ännu är inte sista ordet sagt om skandalscenerna mellan Paris Saint-Germain och Marseille. Rivalmötet slutade med 1–0 till Marseille, men spelarbråket i det kaotiska slutskedet och de fem röda korten håller fortfarande på att redas ut.

I centrum står PSG:s brasilianska stjärna Neymar och Marseilles spanska mittback Álvaro González, mer känd som bara Álvaro. De låg i luven på varandra under matchen och när lagen rök ihop delade Neymar ut en knytnäve i bakhuvudet på Álvaro – vilket VAR-domaren upptäckte. Den utvisade Neymar anklagade sedan Álvaro för att ha kallat honom för "en jävla apa" på spanska ("mono hijo de puta").

Öppet brev

"Jag straffades med rött kort för att jag ville slå någon som hade kränkt mig. Jag tänkte att jag inte kunde lämna planen utan att göra något, eftersom jag visste att de som bestämmer inte skulle göra något, inte märkte vad som hände eller ignorerade vad som hände", skriver Neymar i ett öppet brev på Instagram.

Han fortsätter:

"Borde jag ha ignorerat honom? Jag vet inte än... i dag, med lite distans, säger jag ja. Men jag och mina lagkamrater bad domarna om hjälp och de ignorerade oss. Det är hela poängen! Vi som arbetar med underhållning behöver fundera. En händelse ledde till en reaktion och det blev som det blev. Jag accepterar mitt straff eftersom jag borde ha följt den rena fotbollens väg. Jag hoppas samtidigt att gärningsmannen också får sitt straff".

TV-kanalen: Inga bevis

Téléfoot, tv-kanalen som sände matchen i Frankrike, uppger att man har analyserat alla sina bilder och ljudupptagningar från incidenten i jakt på bevis.

– Det är förolämpningar. Det är definitivt förolämpningar av den typen som vi tyvärr är bekanta med i fotbollen, om Neymars mamma. Å andra sidan har vi rasismanklagelserna som Neymar har kommit med. Det är inte upp till oss att utfärda någon dom. Men vi kan inte styrka Neymars påstående utifrån de här bilderna. Det här är de tajtaste vinklarna vi har, säger programledaren Thibault Le Rol enligt L'Équipe.

TV-kanalen har nu skickat allt sitt material till klubbarna och LFP, den franska ligaorganisationen.

Dödshot mot Álvaro

Álvaro har nekat till anklagelserna och menar att Neymar helt enkelt är en dålig förlorare. Han har fått stöd av sin klubb, som också uppger att González och hans familj har fått dödshot efter att deras telefonnummer har spridits i sociala medier.

"Olympique de Marseille är själva symbolen för antirasism i fransk proffsidrott, sett till klubbens och stadens historia", skriver klubben på sin webbplats.

L'Équipe skriver att de fem spelarna som blev utvisade får sin dom av LFP på onsdag och att alla kommer att få avstängningar.

ANDRA LÄSER