Regnen orsakar översvämningar i Esbo – gata har stängts för trafik

De rikliga regnen har fått diken, åar och andra vattendrag att svämma över. I Esbo sysselsatte översvämmade diken räddningsverket på flera håll i staden under söndagen. Säljägarvägen i Finno har stängts av för trafik på grund av vattnet.

Översvämningar i Esbo (Meritie/Säljägargatan)
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
16.01.2023 10:29 UPPDATERAD 16.01.2023 20:01
Smältvattnet har fått flera diken och bäckar i Esbo att svämma över sina breddar. Värst är läget vid Kyrkträsk i Esbo centrum. Det låglänta området brukar drabbas av översvämningar varje vår. Där svallar vattnet på gång- och cykelvägar i parken, men det har inte runnit över på bilvägar ännu.
I Bredvik har smältvattnet svämmat upp på Kivinebbsgränden under söndagen, men det var inte så allvarligt att gränden måste stängas av helt.
Det går inte att promenera torrskodd vid Kyrkträsket i Esbo centrum under de närmaste dagarna.
Däremot är Säljägarvägen i Finno avstängd sedan söndag eftermiddag. Räddningsverket var på plats och konstaterade att gatan inte är framkomlig för biltrafik, så den har stängts i omgivningen utanför Finno metrostation.
– Läget var inte akut på Säljägarvägen. Där fanns inget räddningsuppdrag, så vi överlät ansvaret för gatan till Esbo stads tekniska avdelning, säger jourhavande brandmästaren Toni Teperi på Västra Nylands räddningsverk.
Översvämningen på Säljägarvägen påverkar också kollektivtrafiken. Busslinje 111 kan inte köra längs sin vanliga rutt vid Finno metrostation, utan stannar endast på hållplatserna vid Finneviksbron och längs Finnviksvägen. Bussen är planerad att ta en undantagsrutt fram till onsdagen den 18 januari, enligt HRT:s meddelande på Twitter.
Vattnet från Glimsån svämmar över i Kyrkträsk i Esbo.
Har du bilder på översvämningarna? Skicka dem gärna till oss på nyheter@hbl.fi, så publicerar vi dem!

ANDRA LÄSER