Kunglig flyttmanöver: Prins Harry åker ut från bostad i Windsor – Andrew in i stället

Brittiska medier rapporterar att prins Harry och hans hustru Meghan kommer att tvingas flytta ut från den bostad i Windsor som paret haft som sin brittiska bas efter att de lämnat Storbritannien.

Prins Harry, till vänster, Meghan, i mitten, och prins Andrew, till höger. Nu rapporterar brittiska medier att Harry och Meghan tvingas lämna den bostad de haft som bas i Storbritannien för att prins Andrew väntas flytta in. Arkivbild.
02.03.2023 07:40 UPPDATERAD 02.03.2023 09:25
Den kungliga bostaden i Windsor – Frogmore Cottage – var en bröllopsgåva från Harrys farmor, den nu bortgångna drottning Elizabeth.
Enligt bland andra Daily Telegraph är det ingen mindre än kung Charles vanärade lillebror, prins Andrew som kommer att flytta in i bostaden i stället.
Harry och Meghan, som har kvar titlarna hertigen och hertiginnan av Sussex, rapporteras ha blivit tillsagda att utrymma fastigheten i januari bara några dagar efter publiceringen av prins Harrys omtalade memoarbok Den andre.

Sett över ekonomin

Prins Harrys far, kung Charles, har länge förespråkat en bantad monarki och har sedan hans mor gick bort i september i fjol gjort en översyn av den kungliga familjens ekonomi.
Det har spekulerats i att Andrews närmare 280 000 euro i årligt stöd är på gång att dras in. Om uppgifterna stämmer skulle det innebära att prins Andrew inte har möjlighet att bo kvar i sin nuvarande 30-rums-bostad, Royal Lodge som också är belägen i Windsor, på grund av de höga underhållskostnaderna.

Flytt i sommar

Enligt anonyma källor har Harry och Meghan till sommaren på sig att flytta ut ur Frogmore Cottage.
Hertigparet flyttade till Kalifornien i USA 2020 efter att under dramatiska omständigheter ha lämnat det kungliga livet i Storbritannien.
Andrew har tvingats lämna det offentliga kungliga livet bland annat på grund av sin vänskap med den numera avlidne amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein som dömts för sexualbrott.

ANDRA LÄSER