Nu är det klart: Blues i konkurs

Eller är det klart? Enligt konkursboet finns fortfarande hopp, ligahockeyn kan få en fortsättning i Esbo redan nästa säsong.

Loppet är kört. Esbo Blues har gjort sitt.
Vad detta hopp handlar om framgår inte av Blues och konkursboets gemensamma pressmeddelande. Förhandlingar har inletts med någon om någonting, enligt pressmeddelandet. HBL har förgäves försökt nå konkursboets förvaltare juristen Tommi Kemppi för en kommentar.
Beskedet om att alla förhandlingar om finansiering och frivillig skuldsanering strandade i morse kommer en vecka efter tingsrättens konkursdom, som överraskade få om någon alls. Blues ekonomi har varit dålig i flera års tid och det var på våren för ett år sedan som problemen på allvar hopade sig. Kassan var tom.
Kampanjen med gräsrotsfinansieringen blåstes av på grund av konkursdomen och pengarna, drygt ett par hundra tusen euro, betalades tillbaka till placerarna. För en vecka sedan lär det ha funnits två-tre seriösa storinvesterare men Blues finansieringsplan övertygade inte tingsrätten och gäldenärerna, Skatteverket och arbetspensionsbolaget Elo.
Bakgrundsbolaget Ishockey Esbo Ab hade för en vecka sedan en skatteskuld på cirka 736 000 euro och var skyldigt 137 000 euro till arbetspensionsförsäkringen.
Blues konkurs har effekter för all verksamhet i Metroarenan, bland annat för Esbo Arenor Ab som också kämpat med ekonomin och vars förhoppningar om framtida intäkter delvis byggt på att Blues spelar sin a hemmamatcher i Hagalunds idrottspark.
Enligt Ligans ordförande Vesa Puttonen, intervjuad i HBL den 21 mars, är det femton lag i ligan säsongen 2016-2017.

ANDRA LÄSER