Real Madrid vann El Clásico – toppar La Liga

Real Madrid gick starkast ur säsongens första El Clásico. Efter 2–1-segern mot Barcelona går "Marängerna" upp i serieledning.

Real Madrid tog hem säsongens första gigantduell.
24.10.2021 19:41 UPPDATERAD 24.10.2021 19:50
Den spanska fotbollspubliken var tillbaka för sitt första El Clásico sedan pandemin bröt ut – och den här gången var det mycket som var annorlunda.
För första gången sedan 2004 fanns varken Barcelonastjärnan Lionel Messi eller Real Madrids försvarsgeneral Sergio Ramos med, då båda valt att skriva på för franska Paris SG.
Men även om världsspelarna lämnat ett tomrum efter sig visade framtidsnamn som Real Madrids Vinícius Júnior och Barcelonas Ansu Fati att hajpen kring fotbollsklassikern lever i allra högsta grad.
21-åriga Vinícius Júnior snurrade upp Barcelona-försvaret flera gånger om var tidigt inblandad i en misstänkt straffsituation där han revs ner av Barcelonas Óscar Mingueza. Men domaren beslutade sig för att fria utan att konsultera VAR-rummet och Madrid-laget fick vänta ett tag till på att spräcka målnollan.
Men i den 32:a minuten gav sig nye mittbacken David Alaba ut på en offensiv räd längs vänsterkanten som gav 1–0 efter ett klassavslut i det bortre hörnet.
Real Madrid var det vassare laget matchen igenom och på tilläggstid kom även 2–0-målet genom Lucas Vázquez. I den 97:e och sista tilläggsminuten reducerade Sergio Agüero för Barcelona, men det räckte inte för att ta sig i kapp.
Real Madrid har nu vunnit de fyra senaste mötena med Barcelona och går upp i serieledning i La Liga. För krisstämplade Barcelona ser titelstriden långt borta ut och laget parkerar nu på åttonde plats i tabellen.

ANDRA LÄSER