För 4 personer, 35 minuter
600 g rödspättsfilé
3 msk vetemjöl
1 stort ägg
2 dl majsströ
salt och peppar
smör och rapsolja
Till currysåsen:
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 1/2 tsk curry
1 tsk veg. buljongpulver
1 tsk vitvinsvinäger
Till matvetet:
3 1/2 dl vatten
1 tsk veg. buljongpulver
2 dl matvete
Att äta till:
blandade blad
dill
lime
Gör så här:
1. Koka upp vatten och vegetariskt buljongpulver till matvetet. Tillsätts matvete när vattnet kokar och låt sjuda sakta under lock i 15 minuter. Låt dra ytterligare några minuter vid sidan av spisen.
2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med curry och vegetariskt buljongpulver. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
3. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och majsströ. Stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 1 1/2 minut per sida. Salta och peppra lätt vid vändningen. Servera med matvete, currysås, blandade blad, lime och dill.
TT
ANDRA LÄSER
Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02
