Fyra häktade misstänkta för dråp i Rödbergen – det här vet vi nu

Fyra personer har häktats misstänkta för dråp i en lägenhet i Rödbergen i Helsingfors. Enligt polisen slog både grannar och de inblandade själva larm på tisdagskvällen.

Det misstänkta dråpet skedde i ett bostadshus i Rödbergen på tisdagskvällen.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
31.03.2023 14:25 UPPDATERAD 31.03.2023 17:28
Helsingfors tingsrätt häktade på fredagen två män och två kvinnor på sannolika skäl misstänkta för dråp.
Enligt polisen knivhöggs offret, en 47-årig man, till döds i en bostad i Rödbergen i Helsingfors. Det skedde tidig tisdagskväll.
Kriminalkommissarie Jukka Larkio säger till HBL att polisen fick larm från flera håll, både från grannar och de i bostaden.
Enligt honom känner personerna varandra sedan tidigare, men han är i övrigt förtegen med hänvisning till att förundersökningen är i ett tidigt skede. Häktningsrättegången hölls bakom stängda dörrar och ärendet har sekretessbelagts.
Kvinnorna är enligt tingsrättens handlingar 27 och 28 år, männen 59 och 61 år.
Den ena kvinnan har förekommit i offentligheten i Miss Helsinki-sammanhang.
På fredagen är polisens avspärrningsband kvar på dörren till bostaden, som finns på gatuplan i ett större bostadshus. Enligt adressuppgifter bor en av de häktade männen i lägenheten där det misstänkta dråpet skedde.
HBL talar med en person som reagerade på en stor mängd polisbilar, somliga med blåljusen på, utanför huset på tisdagskvällen. Från en av polispiketerna hördes vad som lät som ilskna sparkar.
Polisen har tidigare gått ut med att gärningen föregåtts av någon form av ordväxling eller dispyt i bostaden.
Förundersökningen fortsätter enligt Larkio med förhör och tekniska utredningar. Vad förhören gett hittills vill han inte kommentera.

ANDRA LÄSER