Hund hittade stulen post i Tölö

När Gun Kanerva var på promenad med sin hund i lördags hittade hon en hög med outdelad post i en skogsdunge i Tölö. Det visade sig vara ett byte från två postkärror som rånats på fredag.

29.02.2016 11:52 UPPDATERAD 29.02.2016 15:49
När Gun Kanerva och hunden Sandy i lördags var på den sedvanliga morgonpromenaden i bortre Tölö upptäckte de en hög med outdelad post vid en parkbänk. I högen fanns brev från banker, försäkringsbolag och sjukhus.
– Jag skrev ett mejl till Posten på deras sajt, men när jag inte hörde något på ett dygn återvände jag till platsen och fortfarande fanns försändelserna kvar, men någon annan hade varit där och plockat upp post. Bland annat fanns ett stort kuvert från Yle som var öppnat. Jag tog med mig hem den post som fanns kvar och rapporterade till Posten igen. Jag fick svaret att min respons är ofullständig. Jag lämnade mitt nummer så att posten kunde kontakta mig. De gjorde de också på måndag morgon då en person besökte mig för att hämta högen med brev, säger Kanerva.
Hon är förvånad över postens slappa agerande i frågan eftersom postkärrorna rånats på fredag och först på måndag hör Posten av sig. Postens områdeschef Jukka Sauramäki beklagar sig över att ingen tidigare var i kontakt med Kanerva.
– Vi tar givetvis all respons av det här slaget på allvar och vi är ledsna över att det blev en miss i kommunikationen. Det visade sig att fritextrutan med responsen inte syntes hos oss på lördag och på söndag har vi ingen på jobbet. Vi är tacksamma för Kanervas agerande och för att hon plockade med sig posten, säger Sauramäki.
Posten har gjort en polisanmälan över händelserna i Tölö på fredag. Enligt polisen har en person gripits för rånen.

ANDRA LÄSER