Honka är ligans målfarligaste lag

När två av fotbollsligans effektivaste lag möts kan man önska sig ett målfyrverkeri. Det blev också fallet då Honka och VPS drabbade samman i Hagalund. Men det var bara hemmalaget som fick till det i anfallet.

Jerry Voutilainen (mitten) och Rui Modesto blev firade målskyttar i krossen mot VPS. Bilden från Honka-FC Lahti tidigare i juli.
Honka fortsätter bjuda på målglad fotboll. Efter ännu en kross får Esbolaget kalla sig fotbollsligans effektivaste lag. Efter 4–0 mot VPS är Honka uppe i 32 gjorda mål på 16 spelade matcher och tangerar förstaplatsen med – VPS. Honkas målskillnad på de tre sista ligamatcherna är snygga 10–0.
Men målen lät vänta på sig i det laddade mötet i Hagalund. Paussiffrorna skrevs 0–0 – men sedan började fyrverkeriet.
Tysken Florian Krebs satte fart på festen då han spräckte nollan fem minuter in i andra halvlek. En dryg halvtimme senare hade Honka krossat sina gäster från Vasa tack vare ett nytt mål av Krebs och en fullträff var av Jerry Voutilainen och Rui Modesto.
Honka fortsätter på tredjeplats i tabellen tre poäng bakom KuPS (15 matcher) och HJK (17 matcher). Målglada VPS är tabellnia med sina 17 poäng.
HJK firade juli månads sista lördag likaså med en seger då Casper Terhos fullträff räckte för att fälla IFK Mariehamn. En ytterst viktig seger med tanke på förnedringen (0–5) i tisdags i Champions League-kvalet borta mot Viktoria Plzen.
Serieledande KuPS – som dessutom är klar för tredje omgången i Europa Conference League – tar sig an Haka på bortaplan på söndagen.

KuPS dominerar i Nationella Ligan

I Nationella Ligan fortsatte serieledande KuPS på segerstigen. På bortaplan mot Helsingforslaget PK-35 var KuPS, ledda av tvåmålsskytten Gentjana Rochi, bättre med klara siffror: 1–4.
ONS snodde en poäng av Åland United tack vare en kvittering på tilläggstid och i omgångens tredje match slog Ilves NJS. HJK tjuvstartade omgången på fredag kväll med en 1–0-seger över Honka.
KuPS har redan ett elva poängs försprång ner till Vandalaget PK-35, som visserligen spelat tre matcher färre.

Resultat

Fotbollsligan, herrar:
Honka-VPS 4–0 (0–0)
HJK-IFK Mariehamn 1–0 (1–0)
Nationella Ligan, damer:
PK-35 Helsingfors-KuPS 1–4 (1–1)
ONS-Åland United 1–1 (0–0)
NJS-Ilves 2–4 (0–1)

ANDRA LÄSER