HBL:s julkalender lucka 5: I närmare 50 år bjöds här på friskvård för krigsveteraner och bybor

Den här byggnaden har under året orsakat många involverade personer sömnlösa nätter och rört upp stora känslor, men också nyligen förvandlats från problem till möjlighet. Var befinner vi oss?

Johanna Häggblomjohanna.haggblom@hbl.fi
05.12.2022 06:00
När reportern Annika Rentola satte sig på sin vanliga plats på bassängkanten förstod hon att hon länge levt med en synvilla. 
– Jag blev full i skratt när jag insåg att jag alltid har trott att bassängen är turkosfärgad. Tömd på vatten, vågskvalp och blänkande solkatter var den ju tydligt vitkaklad. Det är hälsosamt att simma, men minst lika hälsosamt att få sina perspektiv, förutfattade meningar och felaktiga föreställningar punkterade.
HBL:s julkalender 2022 tar dig till speciella och uppmärksammade platser i Svenskfinland. Den här platsen har det skrivits om mycket under året, men var finns den?
Hufvudstadsbladet lottar ut en digital HBL-gåvoprenumeration (HBL 365) bland dem som svarat rätt på båda frågorna. Skicka in ditt svar före midnatt! 
Vinnaren lottas ut 7.12 och vi kontaktar vinnarna så fort som möjligt per telefon eller e-post. Mer information om gåvan fås senare per e-post.
Prenumerationen gäller i tre månader från och med årsskiftet (1.1–31.3.2023).
Kontaktuppgifterna används endast för utlottningen.
Svaret på lucka 4: Bilden föreställer huvudgatan i Kaskö, Rådhusgatan. Till höger på bilden har artisten Krista Siegfrids vuxit upp, till vänster bor keramikerparet Murray och hunden Ruby. Rätt svar är alltså Kaskö, Finlands minsta stad.
Läs hela reportaget här: I Kaskö finns en grill, ett hotell och nu stänger sista banken – ändå gryr optimismen

ANDRA LÄSER