IL: Sjukvårdsdistrikten har inte betalat vårdpersonalen coronatillägg

Vårdpersonalen har fått övertidsersättning och tillägg för ändrade arbetsuppgifter under coronavirusepidemin, men separata coronatillägg har inte erbjudits, rapporterar Iltalehti.

Varken sjukvårdsdistrikten eller staten har betalat särskilda coronatillägg till vårdpersonalen under coronavirusepidemin, rapporterar Iltalehti.
Inte ett enda sjukvårdsdistrikt i Finland har valt att betala tillägg till vårdpersonalen under coronavirusepidemin, rapporterar Iltalehti (IL). Det finns 20 sjukvårdsdistrikt i Finland.
Övertidsersättning och tillägg för ändrade arbetsuppgifter har betalats ut, men vårdpersonalen har inte erbjudits något separat coronatillägg, skriver IL.
Vårdbranschens fackorganisationer Tehy och Super vände sig i maj till regeringen och föreslog att staten skulle betala ett engångstillägg på 1 000 euro till personer som haft coronavirusrelaterade arbetsuppgifter inom vården. Regeringen har inte fattat beslut om att finansiera särskilda statliga coronatillägg till anställda i vårdbranschen.

ANDRA LÄSER