Bronset är guld värt för Grankullastudenterna

Ett sista minne från skoltiden – det var målsättningen för sprintrarna från Gymnasiet Grankulla samskola. Och de lyckades, de forna handbollspojkarna från Grankulla tog brons i 4x100 meter för gymnasier. – Brons är det nya guldet! säger killarna strax efter målgången.

De blivande studenterna Isak Carrero, Otto Kotola, Herrman Bergring och Oscar af Forselles gick ut för att ta brons i gymnasieskolornas 4x100 meter – och lyckades med sin målsättning.
21.05.2022 16:23 UPPDATERAD 21.05.2022 20:27
Det är ett gäng nöjda studenter från Grankulla som samlas på gräsmattan inne på Olympiastadion strax efter gymnasieskolornas 4x100 meter. Guldet gick till Vörå samgymnasium och silvret till Jakobstads gymnasium, men kvartetten från Grankulla bedömer att de vann den medalj som var möjlig.
– Vi bildade vårt lag på fredag förra veckan, då Otto här tyckte att Grani borde ha ett lag med bara abiturienter. Så vi, som mest består av pensionerade handbollspelare och en skidåkare, ställde upp och bildade ett lag, säger Isak Carrero.
– Vi ville testa hur långt vi kan ta oss i det här sällskapet. När vi värmde upp på Djurgården och såg killarna från Vörå och Jakobstad blev vi lite tveksamma, för de är alla idrottare i toppskick, säger Otto Kotola, sällskapets alpina skidåkare.
– Men vi hade ändå tredje snabbaste tiden i semifinalerna, så efter det bestämde vi att en medalj är realistisk, säger Oscar af Forselles.
Allt gick sedan Grankullapojkarnas väg. Efter en uppladdning då de hade tränat växlingar en gång och därefter mest satsat på stretchning var killarna tredje snabbaste laget även i finalen och tog hem bronset till Grankulla.
– Våra förberedelser har mest handlat om att jämföra vem som har mest ont i benen, eller ryggen. Men sen ville vi avsluta vår gymnasietid med en medalj från Stafettkarnevalen och så bestämde vi oss för att springa för brons, säger Herrman Bergring.
– Brons är det nya guldet! säger Isak Carrero och får högljutt medhåll av de tre övriga löparna i Grankullalaget.
Det är en medalj som ska firas senare på lördagskvällen.
– Kanske vi höjer att glas bubbeldricka, vi är ju alla redan myndiga, säger Oscar af Forselles och lagkompisarna är genast med på noterna.
MED HBL I VIMLET: Här kan du följa med liveflödet från Stafettkarnevalen

ANDRA LÄSER