Efter pappans död – Shiffrin gör comeback i Åre

Världsstjärnan Mikaela Shiffrin tog en paus från alpina världscupen för en dryg månad sedan när hennes pappa gick bort. I veckan gör hon comeback – i Åre.

Mikaela Shiffrin planerar comeback i Åre. Arkivbild.
11.03.2020 12:55 UPPDATERAD 11.03.2020 13:26
Mikaela Shiffrin meddelade i förra veckan att hon reste till Skandinavien och att en comeback var nära. Men hon gav inte några garantier till att hon skulle komma till start i Åre.
Nu skriver dock amerikanskan att hon kommer att tävla.
"Det känns som rätt ställe att återgå till min skidfamilj i världscupen och försöka tävla igen", skriver hon på Instagram.
"Åre, Sverige, har haft en speciell plats i mitt hjärta sedan starten på min karriär".
Shiffrin poängterar dock att hon fortfarande är förkrossad och på grund av detta kommer att begränsa sina kontakter med media, fans och konkurrenter. Hon skriver att begränsningarna även handlar om coronaviruset.
"Det innebär inga selfies, autografer, kramar, high fives, handskakningar eller pusshälsningar, och begränsat med intervjuer om ens några.
Tävlingarna i Åre inleds på parallellslalom på torsdag.
Shiffrins pappa Jeff omkom i en olycka i sitt hem i Colorado den 2 februari. Han blev 65 år gammal. Under sin frånvaro har Shiffrin tappat ledningen i den totala världscupen till italienskan Federica Brignone.

ANDRA LÄSER