Titta – alla idrottsfester är inte inställda

Idrottsvärlden har avstannat på grund av coronaviruset.Men än finns det hopp.Här en lista på evenemang som fortfarande är inskrivna i kalendern.

Cykelklassikern på fransk mark ligger i riskzonen.
Simon Sjöstrand/TT
27.03.2020 08:04 UPPDATERAD 27.03.2020 15:17
Stanley Cup-slutspelet
USA, april–juni (preliminärt).
Spelet i NHL är stoppat tills vidare, men förhoppningen är att återuppta säsongen i vår och kora en Stanley Cup-mästare.

UFC

Världen över, april–
Tre UFC-galor har redan skjutits upp. Frågan är hur det blir med den efterlängtade superfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson den 18 april? Klart är att matchen flyttas från Brooklyn, New York, där den först skulle ha gått. "Den här matchen kommer att bli av oavsett vad som krävs", sade UFC:s ordförande Dana White i förra vecken enligt sajten MMAnytt.

Diamond League

Stockholm, 24 maj.
De tre inledande Diamond League-tävlingarna har flyttats. Därför står just nu Stockholms friidrottsgala som premiärvärd för serien, även om arrangören förbereder sig på en flytt. "Vi ser det som mycket liten sannolikhet att vi kan köra redan 24 maj", säger tävlingschefen Jan Kowalski till Radiosporten.

Elitloppet

Solvalla, Stockholm, 31 maj.
Travfesten på Solvalla är ännu inte avblåst – och det finns inget beslut om att anordna tävlingarna utan publik. Arrangören kommer dock att "uppdatera informationen löpande" och har stängt möjligheten att förköpa biljetter tills vidare.

US Open, golf

Houston, Texas, USA (damer), 4–7 juni, Mamaroneck, New York, den 18–21 juni (herrar).
Damernas och herrarnas majortävlingar i USA i juni är fortfarande tänkta att spelas. ANA Inspiration, damernas första majortävling i början av april, har dock skjutits på framtiden. Herrarnas US Open avgörs i Mamaroneck, New York, den 18–21 juni.
Tour de France
Frankrike, 27 juni–19 juli.
Cykelklassikern över 347 mil kan bli av, men utan publik. Frankrikes idrottsminister Roxana Maracineanu sade i veckan att det är för tidigt att säga om loppet blir av eller inte.
Emi Ruusuvuori drömmer om Wimbledon,.

Wimbledon

London, England, 29 juni–12 juli.
Grand slam-turneringen på gräs riskerar att skjutas upp eller ställas in. Det var beskedet från arrangören i onsdags. Ett krismöte ska hållas i nästa vecka. Sedan tidigare har Franska mästerskapen skjutits upp till september.
Häckduon Nooralotta Neziri och Reetta Hurske hoppas på EM i Paris.

British Open, herrar

Sandwich, England, 16–19 juli.
Herrarnas andra golfmajor, British Open på Royal St Georges, några mil sydost om London, är tänkt att spelas i juli.

British Open, damer

Troon, Skottland, 20–23 augusti.
Herrarnas tävling går i juli men damernas British Open avgörs på Royal Troon i Skottland den 20–23 augusti, enligt planerna.

Friidrotts-EM

Paris, Frankrike, 26–30 augusti.
Årets friidrotts-EM ska avgöras i Paris i augusti, är det tänkt. Europeiska friidrottsförbundet har bett arrangören att genomföra en "omedelbar och detaljerad genomförbarhetsstudie" för mästerskapet.

US Open

New York, USA, 31 augusti–7 september.
Turneringen skulle bli den sista av tennisårets fyra grand slam-turneringar, men är nu näst sist sedan Franska mästerskapen skjutits upp från maj till september. Frågan är om fler stora tennistävlingar flyttas?

ANDRA LÄSER