Backstreet Boys är tillbaka på tronen – fansen åt ur händerna när pophistoriens största pojkband besökte Helsingfors

Backstreet Boys är tillbaka, och med besked. Efter över ett decennium i massmedial skugga toppar gruppen på nytt hitlistorna med sitt nya bästsäljande album DNA och låtar som Don’t Go Breaking My Heart, Chances och No Place. I maj inledde de sin nya världsturné med start i Europa och på onsdagskvällen var det Helsingfors tur att få uppleva den visuellt mäktiga showen.

Pojkband kommer och går, men Backstreet Boys består. I onsdags stod Brian Littrell, Nick Carter och Kevin Richardson sjöng låten New Love i Helsingfors.
Vokalgruppen Backstreet Boys historia går tillbaka hela 26 år. Gruppen som består av Nick Carter, 39, AJ McLean, 41, Brian Littrell, 44, Howie Dorough, 45, och Kevin Richardson, 47, bildades den 20 april 1993 i Florida, USA. De första två åren i karriären bestod huvudsakligen av a cappella-framträdanden i köpcenter och skolor innan gruppen slutligen fick skivkontrakt och sändes till den, på den här tiden, okända Cheiron-studion i Stockholm för att spela in några låtar tillsammans med Max Martin och Denniz Pop.
ANDRA LÄSER