51-årig britt gripen för bombhot mot Ryanair

En 51-årig brittisk medborgare har gripits misstänkt för att ha bombhotat ett Ryanair flygplan på väg till Oslo. Planet kom från London och hotet togs emot medan planet befann sig i luften.

Ett Ryanair-flyg på Gardermoens flygplats. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Arkivbild.
Den norska polisen grep strax efter 13.30 en 51-årig brittisk medborgare som misstänks ligga bakom bombhotet, rapporterar nyhetsbyrån NTB.
Tidningen VG uppger att bombhotet stod skrivet på en lapp som besättningen hittade ombord på flyget.
Det är inte första gången flygbolaget mottagit den typen av hot. Så sent som i förra veckan så bombhotades ett plan på väg från Krakow till Dublin. Då upptäcktes en lapp där det stod att det fanns en bomb ombord på flyget inne på en av flygplanstoaletterna.
Den norska polisen meddelade senare att det finns skäl att misstänka att de två händelserna kan hänga ihop.
– Det är naturligt att se de här två händelserna i ett sammanhang, och det blir en av de frågor som förundersökningen ska försöka besvara, säger förundersökningsledaren Olav Unnestad till NTB.
Efter att hotet mottogs eskorterades planet av danska stridsflygplan av typen F-16. Det landade sedan på Gardermoen, där det sedan pågick en stor polisinsats. Alla passagerare har lämnat platsen och bombtekniker håller på att undersöka planet.

ANDRA LÄSER