Godhjärtad George på egen hand

Bluesrocklegenden George Thorogood har gjort sin första soloskiva och resultatet är riktigt bra.

Niclas Lönnqvist
18.10.2017 07:00

Blues

George Thorogood
Party of one (Rounder)
Amerikanska bluesrocklegenden George Thorogood har gjort en gedigen karriär i över 40 år. Tillsammans med kompband Destroyers har den genomgode George blivit känd som en hårt arbetande artist som bland annat innehar ett rekord med femtio spelningar i femtio amerikanska delstater på lika många dagar. Med tanke på den långa karriären känns det aningen underligt att Thorogood först nu valt att gå in i studion utan sina kompanjoner i Destroyers.
Resultatet är en platta där Thorogood står för allt musicerande och all sång, och han gör det riktigt bra. Akustisk blues med dobron, harmonika och rhythmbox är det enda som behövs för att Thorogood ska få upp ångan. Trots det avskalade konceptet blir det lika intensivt som i de bästa stunderna med Destroyers.
Det här är en rak och rå skiva som tydligen spelats in på en gång eftersom vissa skavanker finns med där Thorogood tappar konceptet. Det hindrar inte Party of one att bli en njutbar upplevelse och ett gräv djupt in i den amerikanska populärmusikens rötter.

ANDRA LÄSER