Avstängd tunnel på motorväg gjorde bilister galna – otåliga förare gasade på i fel riktning

En del bilförare gjorde en u-sväng på motorvägen medan andra bestämde sig för att köra i motsatt körriktning.Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Tiotals bilister körde lagstridigt i motsatt färdriktning på motorvägen mellan Helsingfors och Åbo. Bilförarna orkade inte köa.

Det blev totalt trafikkaos på motorvägen mellan Helsingfors och Åbo, skriver Turun Sanomat.

Situationen fick sin början i Karnais vägtunnel i Lojo. På grund av ett tekniskt fel utlöstes brandalarmet i tunneln. Tunnelns brandportar stängdes automatiskt till följd av brandalarmet.

Medan räddningsverket undersökte tunneln var den avstängd för trafik. Bilförare som tröttnade på att köa bände då upp portarna som skiljer körfälten åt, skriver Turun Sanomat.

En del bilförare gjorde en u-sväng på motorvägen medan andra bestämde sig för att köra i motsatt körriktning. På grund av bilförarnas lagstridiga agerande tog det längre tid för räddningsverket att reda upp trafikstockningen. Totalt stod trafiken stilla i en timme.

– Vi försökte öppna vägen redan en gång tidigare, men Vägtrafikcentralen meddelade att vi inte får öppna den eftersom bilförare körde huller om buller på vägen, säger jourhavande brandmästare Pasi Kääräinen till MTV.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00