Avhoppade Kaj Turunen: "Soini mobbar mig"

Ordkriget hårdnar. Timo Soini (Blå) kallar Kaj Turunen (Saml) en dalande stjärna. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Ordkriget efter riksdagsledamot Kaj Turunens avhopp till Samlingspartiet antar allt bitskare former. Timo Soini (Blå) kallar Turunen för en dalande stjärna i en intervju för Helsingin Sanomat. Turunen kontrar med att anklaga Soini för mobbning.

– Den som sig in i leken ger, får leken tåla. Politiken är en hård bransch. De som gnyr och gnäller klarar sig inte, säger utrikesminister Timo Soini till Helsingin Sanomat.

Enligt Soini är Turunen en dagslända som snabbt faller i glömska.

– Jag gör inget stort nummer av Turunen. Han var berömd för en dag och sedan glöms han bort.

Samlingspartiet får sig också en släng av sleven.

– Det följer inget gott av att man i flera veckors tid metar vid grannens mjärde, säger Soini.

Kaj Turunen bemötte kritiken på Twitter på onsdagskvällen.

– Trots att Soini har börjat mobba mig så värdesätter jag Timos politiska karriär. Det som förenar oss är att vi har förbundit oss till de blå, skriver Turunen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning