Även Australien skjuter på fotbollen

Först cricket, sedan i snabb följd australisk fotboll och rugby.Nu har även fotbollen i sporttokiga Australien skjutit upp resten av säsongen.

Australien försökte in i det längsta att hålla liv i sina nationella ligor i de största sporterna.

Men när landets fotbollsförbund på tisdagen slutligen kastade in handduken och sköt upp resten av säsongen 2020 var det tredje sporten på lika många dagar som i coronapandemins spår stängde ner.

– Ett komplicerat uppdrag blev ett omöjligt uppdrag, sade förbundets chef James Johnson på en presskonferens i Sydney, rapporterar australiska medier.

Det omöjliga uppdraget syftar på att Australiens delstater en efter en stänger och har infört karantänsregler för resande från andra stater. Johnson poängterar att det ligger logistiska skäl bakom beslutet att pausa ligan, inte hälsomässiga, och är noga med att ligan inte har ställts in. Om förbundschefen får som han vill kommer ligan återupptas i april.

– Vi är optimistiska och det tycker jag att vi ska vara i dessa svåra tider. Vi vill att spelarna ska vara mentalt förberedda på att spelet kan återupptas så fort som möjligt, säger Johnson.

Det återstår bara ett fåtal omgångar samt ett slutspel i A-league och ligan räknar med att kunna spela klart serien på runt tre veckor.

Damernas W-league hann avslutas. Inför tomma läktare vann Melbourne City i lördags finalen över Sydney med 1–0.

Men dagen efter sköt mycket populära AFL, ligan för australisk fotboll, upp allt spel och om fler matcher spelas blir det på sin höjd en förkortad säsong i år. På måndagen meddelade även rugbyligan NFL att den tryckt på paus-knappen. Sedan tidigare hade även cricketen ställt in allt spel.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning