Avbrott på Nordea på söndag: Ta ut kontanter i förväg

Bild: Kimmo Mäntylä

Avbrottet börjar klockan 4 på morgonen och fortsätter ända till klockan 18.

Nordea kommer att ha ett långt avbrott i sina tjänster på söndag. Orsaken är en förnyelse av it-systemet. Under avbrottet är största delen av banktjänsterna ur bruk.

Nordea uppmanar kunderna att ta ut tillräckligt med kontanter i förväg och sköta sina dagliga bankärenden före avbrottet.

Under avbrottet går det inte att ta ut kontanter från automater. Det går för det mesta inte heller att betala med kort. Nät- och mobilbankerna fungerar inte och det går inte att identifiera sig med sina bankkoder. E-betalningarna, betaltrafiken och betaltjänsterna är också ur bruk.

Nordea uppger att banken ska ta i bruk större datorkapacitet och att vissa delar av it-systemet förnyas. Arbetet sker i etapper.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning