Avbrott i Nordeas banktjänster på söndag

Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Nordea varslar om ett avbrott i bankens tjänster på söndag.

Serviceavbrottet beräknas pågå från 4 på morgonen till 16 på eftermiddagen på söndag. Under serviceavbrottet kan man varken ta ut kontanter med Nordeas kort eller använda Nordeas bankkoder för elektronisk identifiering. Nät- och mobilbankerna är ur bruk under avbrottet.

Kortbetalningar kan genomföras i begränsad utsträckning i butiker och på obemannade bensinstationer men de kan ske långsamt och det kan hända att betalningen inte lyckas, uppger Nordea i ett pressmeddelande.

Serviceavbrottet beror på att Nordeas datasystem och driftsäkerheten testas på söndag. Serviceavbrottet påverkar också Nordeas tjänster utomlands.

Nordea råder sina kunder att skaffa tillräckligt med kontanter inför veckoslutet och sköta på förhand sådana ärenden som kräver elektronisk identifiering.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46