Avbrott i Nordeas banktjänster på söndag

Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Nordea varslar om ett avbrott i bankens tjänster på söndag.

Serviceavbrottet beräknas pågå från 4 på morgonen till 16 på eftermiddagen på söndag. Under serviceavbrottet kan man varken ta ut kontanter med Nordeas kort eller använda Nordeas bankkoder för elektronisk identifiering. Nät- och mobilbankerna är ur bruk under avbrottet.

Kortbetalningar kan genomföras i begränsad utsträckning i butiker och på obemannade bensinstationer men de kan ske långsamt och det kan hända att betalningen inte lyckas, uppger Nordea i ett pressmeddelande.

Serviceavbrottet beror på att Nordeas datasystem och driftsäkerheten testas på söndag. Serviceavbrottet påverkar också Nordeas tjänster utomlands.

Nordea råder sina kunder att skaffa tillräckligt med kontanter inför veckoslutet och sköta på förhand sådana ärenden som kräver elektronisk identifiering.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning