Avbrott i Nordeas och Andelsbankens banktjänster under helgen

Nordea planerar ytterligare ett omfattande serviceavbrott den 23-25 oktober. Bild: SPT

Under helgen görs servicearbeten som leder till omfattande avbrott i banktjänsterna för såväl Nordeas som Andelsbankens kunder.

I höst blir Nordeas banktjänster föremål för två omfattande serviceavbrott. Det första infaller på söndag. Det uppger banken i ett pressmeddelande.

Avbrottet är omfattande och beror på ändringar i datasystemet. Korttjänsterna är ur bruk mellan klockan 04 och 14. I fråga om övriga tjänster väntas avbrottet pågå fram till klockan 17.

Under avbrottet kan man varken ta ut kontanter med Nordeas kort eller använda bankkoder för elektronisk identifiering. Nät- och mobilbanken är också ur bruk under avbrottet. Kortbetalningar lyckas i begränsad utsträckning.

Nordea planerar ytterligare ett omfattande serviceavbrott den 23-25 oktober.

Avbrott i Andelsbankens tjänster

Också Andelsbanken meddelar om ett avbrott under helgen. För Andelsbankens del utförs servicearbeten från lördag klockan 22 till söndag klockan 10.

Under dessa timmar är många av bankens betaltjänster helt ur bruk. För kortbetalningar med debitkort och kontantuttag kan kortare avbrott bli aktuella. Betalningar med creditkort fungerar som normalt.

Utöver det är det inte möjligt att öppna olika avtalsvillkor och varudeklarationer på bankens webbplats.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Högklassigt och hållbart direkt från producenten

Mer läsning