Australian Open: Federer och Nadal kan inte mötas före finalen

Fjolårsfinalisterna i Melbourne, Rafael Nadal och vinnaren Roger Federer, kan inte mötas förrän i finalen i årets Australian Open. Bild: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fjolårsfinalisterna Roger Federer och Rafael Nadal riskerar inte att få mötas före finalen i årets Australian Open i tennis.

Spanjoren Nadal, som förlorade finalen i Melbourne förra året, är förstaseedad och får i första omgången möta 81-rankade Victor Estrella Burgos, Dominikanska republiken.

Schweizaren Federer är andraseedad och har lottats mot 51-rankade slovenen Aljaz Bedene.

Den sexfaldiga vinnaren av grand slam-turneringen, serben Novak Djokovic, har halkat ner på världsrankningen under sin halvårslånga skadeperiod och är seedad som nummer 14. Han ställs mot amerikanen Donald Young, rankad 63, i första omgången och kan få möta fjärdeseedade Alexander Zverev, Tyskland, eller den tidigare turneringsvinnaren Stan Wawrinka, Schweiz, i kvartsfinalen. Wawrinka har också varit skadad och fallit på rankningen. Han är niondeseedad i år.

Fjolårsvinnaren på damsidan, Serena Williams, är inte redo efter barnafödande och ställer inte upp i Melbourne. Rumänskan Simona Halep är förstaseedad, och ställs mot Destanee Aiava, den 193-rankade australiskan som fick ett wildcard, i första omgången. Andraseedade danskan Caroline Wozniacki möter 57-rankade rumänskan Mihaela Buzarnescu i sin första match.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning