Auberginegratäng

Här är en god anledning till att börja äta aubergine.

För 4 personer, 45 minuter

2 stora auberginer

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 tsk malen spiskummin

1 msk hackad, färsk timjan

2 burkar krossade tomater, ca 900 g

1 tärning grönsaksbuljong

1 krm torkad, hackad chili

salt

olivolja

Att äta till:

couscous

blandade blad

Gör så här:

1. Skär auberginerna i drygt centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på ett fat och strö över 1/2 matsked salt. Låt stå så i 20 minuter. Tippa upp tomatkrosset i sil och sätt en skål under.

2. Hacka de gula lökarna och låt de mjukna i en kastrull med en matsked olivolja. Pressa i vitlök och krydda med spiskummin och timjan. Tillsätt de avrunna tomaterna. Späd med lite tomatvätska om det blir för torrt i kastrullen. Smula i buljongtärningen och strö i chili. Koka upp och sjud 5 minuter.

3. Skölj av aubergineskivorna och pressa dem torra mellan dubbla lager hushållspapper. Stek därefter skivorna i olja, 2 minuter per sida. Varva aubergineskivor och tomatröra i en ugnsfast form. Gratinera allt i 20 minuter i 200 graders ugn. Serveras med couscous och blandade blad.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03