Aubameyang och Icardi högvilt på marknaden

Januari är månaden då klubbar på alla håll i Europa försöker förstärka sina led. De riktigt stora affärerna brukar ske på sommaren men visst kan några stora fiskar röra på sig efter nyår. Virgil van Dijk köptes redan av Liverpool för cirka 80 miljoner euro. Hbl listar ytterligare ett antal tänkbara övergångar i januari.

1. Pierre-Emerick Aubameyang.

Dortmund har gått rätt trögt, i synnerhet i Europa, men gabonesen har i vanlig ordning öst in mål. 28 år gammal börjar det kanske vara dags att anta en utmaning i en ännu större liga eller klubb. Liverpool, Atletico Madrid och Real Madrid jagar anfallaren som går lös på cirka 80 miljoner euro.

2. Alexis Sanchez.

Han gör av allt att döma sin sista säsong i Arsenal och kan i sommar gå till vilken klubb som helst gratis. Så om Arsenal vill ha någon ersättning alls för chilenaren, som tjurat en hel del i höst, gäller det att sälja honom i januari.

Intressenter finns men det mesta talar för att Arsene Wenger låter honom spela ut kontraktet i Arsenal.

3. Antoine Griezmann.

Ryktas redan vara överens med Barcelona. Men bland annat Manchester United och José Mourinho vill väldigt gärna ha fransmannen, som gjort en svajig höstsäsong, till Old Trafford. 26-åringen lär kosta runt 100 miljoner euro.

4. Mauro Icardi.

Inters anfallsstjärna är en av de främsta orsakerna till att Milanklubben återfinns i det italienska titelracet. Högintressant spelare i januari då han inte spelat Champions League-fotboll för något annat lag denna säsong och därmed är tillgänglig i alla tävlingar. Real Madrid uppges följa Icardi noggrant. 70-80 miljoner krävs för att köpa loss argentinaren.

5. Yannick Carrasco.

Enligt AS är Atletico Madrid villiga att släppa iväg den belgiska offensiva mittfältaren. Runt 40 miljoner euro ska räcka för att köpa loss honom. Chelsea var ute efter honom redan i somras och kan komma med ett nytt bud nu.

6. Arturo Vidal.

Bayerns evighetsmaskin till mittfältare känner Chelseatränaren Antonio Conte sedan tiden i Juventus och respekten är ömsesidig. Conte uppges vara redo att bjuda på runt 50 miljoner euro för den chilenska landslagsstjärnan.

7. Jean-Michael Seri.

Nices ivorianske mittfältsstjärna var oerhört nära en flytt till Barcelona i somras. Seris passningsregister, arbetskapacitet och mångsidighet lär tilldra sig åtminstone Liverpools, Barcelonas, Manchester Citys och Chelseas intresse. Också Bayern München och Napoli uppges vara ute efter 26-åringen som går lös på cirka 30 miljoner euro.

8. Mesut Özil.

Arsenalspelarens kontrakt löper ut i sommar och här gäller samma sak som för Sanchez. Ska Arsenal få någon ersättning för tysken gäller det att agera nu.

Barcelona uppges vara väldigt intresserade.

9. Paulo Dybala.

Osannolikt att argentinaren lämnar Juventus i januari. I sommar kan det bli aktuellt. Manchester United uppges ändå förbereda ett bud i 70-miljonereurosklassen för Dybala. Klubben kan tänka sig att offra Marouane Fellaini, Henrikh Mkhitaryan och Luke Shaw som delbetalningar.

10. Julian Draxler.

Komplementsspelare i PSG. Arsenal uppges vara ute efter dribblings- och fartmaskinen. Draxler potential är enorm. Jämnheten har varit ett problem. Kostar runt 40 miljoner euro.

11. Leonardo Bonucci.

Världsbacken har haft en blytung höst i sin nya klubb Milan och vissa uppgifter gör gällande att rossoneri funderar på att avpollettera den lönemässigt sett väldigt dyra italienaren. De engelska storklubbarna står i kö.

12. Henrikh Mkhitaryan

Hör inte till José Mourinhos betrodda spelare i Manchester United och armeniern kunde vara en gångbar bytesvara mot en spelare Mourinho verkligen vill ha. Internazionale vill gärna låna honom för våren men det är inte United intresserat av.

Armenierns förra klubb Dortmund är ute efter honom.

13. Thibaut Courtois.

Chelseas stjärnmålvakt längtar till Madrid där hans två barn och flickvän bor. Chelsea uppges villigt att fördubbla hans veckolön till 220 000 euro men hittills har belgaren sagt nej. Real Madrid är ute efter en ny världskeeper. Courtois uppfyller kraven.

14. Riyadh Mahrez.

Varit i ypperlig form denna säsong och Arsenals manager Arsene Wenger har länge varit förtjust i algeriern. Sticker Sanchez och/eller Özil i januari lär Wenger agera.

15. Edin Dzeko.

Bosniern är bofast i Romas startelva men det finns intresse för honom utanför stövellandets gränser. Ett par klubbar i Kina har bjudit på honom men Dzeko har sagt nej. Åtminstone hittills. Femton miljoner euro i årslön kan bli svårt att säga nej till.

Fotnot: Det europeiska transferfönstret är öppet hela januari.