Attendo gjorde en vinst på 30 miljoner

Attendo växer snabbt i Finland. Bild: SPT/Ari Sundberg

Attendo skriver i sitt pressmeddelande att de tar kritiken kring vården på allvar.

Vårdkoncernen Attendo hade en omsättning på kring 1 053 miljoner euro år 2018. Omsättningen ökade med 19 procent och vinsten uppgick till 30 miljoner euro.

Bolaget uppmärksammar den intensiva debatten om vård i Finland och skriver om vårdhemmen som har stängts av myndigheterna i bolagets pressmeddelande.

"Vi tar händelserna på stort allvar och har vidtagit relevanta åtgärder", skriver Attendo i pressmeddelandet.

Attendo har ungefär fyrahundra vårdhem i Finland och växer snabbt. Omsättningen var kring 57 miljoner euro i Finland under första kvartalet 2017 och har fördubblats till ungefär 120 miljoner under det sista kvartalet 2018. Det är nästan lika mycket som bolagets omsättning i Sverige.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54