Attack mot ambassad i Ouagadougou

Den 16 januari 2016 dödades över tjugo personer av olika nationaliteter på hotellet Spelndid i Ouagadougou av al-Qaida-rörelsen AQIM. Bild: EPA/AHMED YEMPABOU

En attack pågår i de centrala delarna av Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou. Vittnen säger till nyhetsbyråer att attacken började med att en explosion hördes vid arméns högkvarter. Svart rök uppges stiga från byggnaden.

Sedan klev flera maskerade och beväpnade män ut ur en bil och attackerade vakterna vid ingången till högkvarteret. Männen ska sedan ha gett sig av mot Frankrikes ambassad som ligger i närheten. På Facebook skriver ambassaden att det pågår en attack mot byggnaden och mot det franska kulturinstitutet som ligger i närheten.

Jean-Marc Châtaigner, Frankrikes ambassadör i Burkina Faso, skriver på Twitter att explosionen i huvudstaden är en "terrorattack".

Polis och militär har kallats till platsen och det rapporteras om skottlossning och brinnande bilar.

Sveriges ambassad i Ouagadougou skriver på sin hemsida att skottlossning pågår och att de följer utvecklingen. Svenskar på plats uppmanas att stanna inomhus, kontakta anhöriga och följa utvecklingen.

Finland har ingen ambassad i Ouagadougou.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning